Изборът на функционално решение за отопление често е обвързан с редица независещи от нас обстоятелства, с които трябва да се съобразим. Например не навсякъде има изградена газопроводна система, а някои къщи и апартаменти разполагат с малко пространство, където складирането на дърва или пелети не само е трудоемко, но и физически невъзможно. В подобни ситуации, а и в случаите, когато не искате да се отделяте време, усилия и нерви за експлоатация, най-удачното решение е електрическият котел. Пазарът на електрически котли в България предлага голямо разнообразие от мощности, модели и марки. Но кои са най-важните характеристики, които трябва да вземем предвид, когато правим този избор?

1. Мощността, която ще е нужна за отопление на жилището

Обикновено при изграждане на жилище или закупуване на вече готово такова, мощността е предварително заложена в проекта от архитектите. При заложена грешна мощност обаче, съществува опасността от увеличаване на разходите за ток, недостатъчно отопление и липса на комфорт и дефектиране на котела.

Разбирайки важността на съответствието на мощността с нуждите на помещението, нашите инженери ще я изчислят вместо Вас без проблем. За целта са необходими единствено размерите на обекта, а ако не разполагате с тях, ние ще дойдем и на място ще направим нужните изчисления.

За да може напълно да удовлетворят нуждите ви, електрическите котли Мега-Терм се предлагат с мощности, вариращи от 4 до 240 kW. Тези характеристики ги правят идеално решение както за дома, така и за бизнеса. При по-големи промишлени нужди най-разумният вариант е каскадното свързване на няколко котела. 

2. Какво е включено в самия котел?

Когато започнете да търсите най-добрия електрически котел за Вас, ще попаднете на много различни модели, които неизбежно ще варират и в различни ценови диапазони. Важно е добре да се запознаете какво всъщност е включено в обявената цена и как точно е оборудван всеки конкретен котел. Много от предлаганите на пазара продукти не са готови за директен монтаж и пуск, а за целта ще се наложи да закупите и

допълнително оборудване. Частите, на които трябва да се обърне специално внимание, са циркулационна помпа и разширителен съд.

Електрическите котли Мега-Терм се предлагат единствено в завършен комплект, готов за монтаж. Закупувайки котела, Вие плащате крайна цена за готов артикул с пълно оборудване, който директно се инсталира и пуска. По този начин вие спестявате време, нерви и усилия, а в много от случите и парични средства, тъй като след като си набавите нужните допълнителни части, общата цена е оскъпена.

От голямо значение за продължителната безпроблемна експлоатация са и вградените зашити, с които той е оборудван. На много места в България налице са проблеми по отношение на нестабилен ток и налягане на водата. Именно поради тази причина котлите Мега-Терм са снабдени с двойни водни и електрически защити, както и защита за налягането на водата. В допълнение те разполагат и с двойна температурна зашита, която предпазва от прегряване.

3. Компактност

Както споменахме – пространството, с което разполагате за изграждане на отоплителна инсталация, в много случаи може да е ограничено. Възможно е и просто да не искате да отделяте много място за тези цели. Електрическите котли на Мега-Терм са с най-компактните размери в цяла Европа! Ние предлагаме напълно готов продукт за краен монтаж, но и го осигуряваме в най-удобните размери.

4. Сервизно обслужване

Също така, трябва да вземем предвид, че неизбежно всеки котел има нужда от сервизно обслужване. Ето защо е съществено да се обмисли този аспект преди вземането на финално решение. В тази връзка трябва добре да се проучи каква е гаранцията на котела, кой отговаря за изпълнението на сервизното обслужване (особено при вносни продукти) и какви са сроковете за гаранционна замяна на части.

Котлите на Мега-Терм се предлагат с опция за 24-часов сервиз! При възникнал проблем компанията реагира без забава при замяна на частите и напълно отговаря за обслужването на всички котли от нашия каталог. Нашият екип подхожда с отдаденост и изгражда лична връзка с всеки отделен клиент и именно в тази професионална етика се крие тайната на нашия устойчив успех.

Кои са Мега-Терм?

Мега-Терм е компания, която специализира в производството на електрически котли от 1993 година. Нашият дълъг опит и близък контакт с клиенти ни дава възможност да усъвършенстваме технологията си, за да удовлетворим Вашите нужси на най-високо ниво. Ето защо електрическите котли Мега-Терм се произвеждат в разнообразни мощности и богата гама модели, като всеки от тях се предлага в компактни размери.