Пазарът за отоплителни уреди е изключително конкурентна среда, която винаги е отворена за иновации в полза на директните потребители. Мега-Терм има за свой приоритет да поддържа близка връзка със своите клиенти, както и да следи развитието на новите технологии в сферата. За нас е особена привилегия да представим поредното практическо подобрение, което прави нашите електрически котли още по-лесни за употреба: управление през мобилен телефон.

Удобство и сигурност

С тази нова функция ще имате спокойствието, че можете да промените режима на работа и настройките на своя електрически котел само с едно кликване и от всяко възможно разстояние. Можете да управлявате температурата, която комплектът поддържа в дома Ви и по всяко време да получавате информация за неговото състояние и работа. Също така – имайки възможността да задавате различна температура в различни части на денонощието и седмицата, където и да се намирате, ще спестите значително от сметката си в края на месеца. 

Електрически котли Мега-Терм имат 3 основни режима: 

Автоматичен – котелът  работи по предварително зададена от Вас седмична програма по часове, която сами избирате според времето, което прекарвате у дома.

Ръчен режим – сами задавате температурата, която искате котелът да достигне. Уредът ще поддържа тази температура до задаване на нова такава или смяна на режима. Ръчната настройка е подходяща при случаи, когато има промяна в седмичната Ви рутина или климатичните условия. Така за определен период от време можете да настроите котела си на по-ниска или по-висока температура.

Изключен – ако изберете тази настройка, котелът автоматично влиза в режим против замръзване, което означава поддържане на температура 6 градуса на водата.

Комфорт и икономичност

Нашите електрически котли разполагат и с опция за модификация на фабричните настройки. Те включват 3 начина за програмиране на работата на циркулационната помпа, промяна на температурата за защита от замръзване от 0 до 10 градуса, настройка на хистерезис (точност на мерене на избраната температура) от 0 до 10 градуса (фабрично 2 градуса) и ограничаване на фабричната мощност – например при 12 кВт, може да бъде ограничена до 2 кВт. Комплектите сами модулират мощността си от 0 до 100%, съобразявайки се с максималната зададена.  

Електрически котли Мега-Терм може да се свързват със стаен термостат, работят с актуални дата и час, имат връзка с безжичен интернет, работят с настояща и избрана температура и имат възможност за програмиране на циркулационната помпа.  Предстои Ви да заминете на почивка? Настройте котела си на икономичен режим на работа, задавайки по-ниска температура, и няколко часа преди да се приберете вкъщи изберете подходяща висока температура за бързо и ефективно загряване на дома ви. 

Европейски стандарт при оборудване и безопасност

Всички котли Мега-Терм се произвеждат в пълен комплект, готов за директен монтаж, включващ немска електронна помпа, разширителен съд, баланс вентил, седмичен програматор, микропроцесорно управление на автоматиката с LED дисплей и възможност за ръчно ограничаване на максималната мощност. 

Всички наши котли имат 7 вградени защити: 

Електрическа – двойна: общ автоматичен прекъсвач и предпазител на веригата за управление на автоматиката.

Налягане: минимално – 0,5 bar и максимално – 3 bar.

Температурна – двойна: регулируем термостат от 12 до 90 градуса и монтиран максимален термостат до 95 градуса.

Водна – двойна: защита от липса на вода и влагоустойчивост.

Мега-Терм продължава да следва само най-високите изисквания, стандарти и иновация при производство, монтаж и сервизно обслужване на електрически котли. Екипът ни остава на разположение за консултация, техническа поддръжка и  всякакви въпроси, които имате във връзка с нашата дейност и продукти.